maandag 10 mei 2010

06 "Iedereen is tegen ons"

Demy de Zeeuw, Rik van der Boog en Danny Blind waren boos na de 4-0 winst tegen NEC en na het verlies van de landstitel. De rest van het land was blij!
• “Iedereen is tegen ons en het is mij een raadsel waarom mensen zoveel afgunst tegen Ajax hebben. Als je bij een 0-4 achterstand voor je club (lees NEC) de polonaise gaat lopen, dat heeft weinig met voetbal te maken.’ Aldus Demy de Zeeuw
• “Of ik het respect mis voor Ajax in Nederland?", zegt Van der Boog. ,,Ja, eigenlijk wel".
• “Het moet niet veel gekker worden in dit land”, zegt de assistent-coach van Ajax Danny Blind
Jammer voor Demy, Rik en Danny: de rest van Nederland was wel blij dat niet Ajax maar Twente de titel won.

Afgelopen zondag juichten de supporters van Lazio bij de goals van Inter. Ze floten ook hun eigen team uit als Lazio op doel schoot. Dat allemaal omdat daarom wellicht rivaal AS Roma geen kampioen mag worden.

Op zaterdag 22 mei spelen Inter en Bayern de CL finale in Madrid. De inwoners van Madrid zijn hier heel blij mee. Anders zou Barcelona in hun stadion de finale spelen. De Madrilenen zullen daarom voor Inter zijn. Want dat schakelde een ronde eerder rivaal Barcelona uit. Dat Real Madrid al maanden geen Europees voetbal speelt is voor hen van secundair belang.
Dit zijn twee andere voorbeelden van het hedendaagse voetbal. Je zou zeggen dat je liever ziet dat je rivaal verliest dan dat je zelf wint.
Aan de andere kant moet gezegd worden dat Lazio een bijzonder slecht seizoen speelt, Real Madrid het dit seizoen alweer (ondanks alle aankopen) net niet heeft en dat Ajax de arrogantste club van Nederland is.
Ik ben altijd voor de underdog. Maar ik ga niet de tegenstander aanmoedigen.
Ajax was zondag snel met de felicitaties naar Twente maar daarop volgde bij iedereen de zin: “Twente kampioen, maar …”

Wat maar
Maar dan had je maar tegen Sparta moeten scoren, kansen genoeg gehad ….
Maar als Twente tegen AZ de penalty had gekregen, was de strijd al weken geleden beslist. Dus wat “maar” ….
Trainer Martin Jol en co. hadden zich zondag onsterfelijk kunnen maken door met een delegatie naar Enschede te rijden en daar bloemen aan Steve McLaren en co. te geven. Helaas het bleef bij gemor en gemopper en dat ze eigenlijk beter hadden verdiend. Gemiste kans!

Niet zeuren Ajax, volgend jaar vanaf wedstrijd 1 de ballen er in schieten en gewoon kampioen worden met 97 punten, 150 doelpunten voor en 3 tegen.
Van de twee wedstrijden tegen FC Utrecht 1-1 gelijk in de Arena en 2-0 verlies in de Galgenwaard graag.
Dan is iedereen tegen 020 en zal ik juichen bij de titel van Ajax.
_______________________________________________________________________________________

Geen opmerkingen:

Een reactie posten