maandag 29 november 2010

72. We geven NOLA 17 punten voorsprong ....

.
We geven NOLA 17 punten voorsprong .... Dat doet denken aan de grap van Youp van ’t Hek.
Uit de ouderjaarsconference van 1995. Jaar van Ajax, winnaar CL en met 2 invallers van Ierland gewonnen.
Youp als adviseur van Louis van Gaal, want Ajax was TOEN niet meer gemotiveerd. “Geef Feyenoord 2-0 voor en als je niet wint, dan rijdt Kluivert de bus terug”. Kijk de beelden (vanuit AFKA standpunt) nog maar eens terug.

Maar zondagavond was het ook zo’n wedstrijd. Start 21:30 uur, samen met AJ voor de buis en weer geen echt vuurwerk! Een beetje een voorkabbelende wedstrijd en toch spelen hier de nummers een en twee uit het Westen …
New Orleans heeft de beste seizoenstart ooit gehad (8 gewonnen op rij) maar daar haal je de play offs niet automatisch mee. Dat werd pijnlijk duidelijk tegen een goede ploeg als de Spurs.


Het werd daarom een wedstrijd met 2 gezichten. Eerste helft voor NOLA en de laatste twee kwarten voor SAS.
Want het feit WAS dat SAS zeventien punten achterstond en met 14 punten verschil wonnen (ruststand 44-61, eindstand 109-95). Ik weet niet wat er in de thee zat in de rust (doe mij dan het recept). Of wellicht had de SAS-coach gezegd dat Eva Longoria Parker (vrouw/ex-vrouw van Spurs speler Antony Parker) bij verlies het vliegtuig terug vloog?
Maar met deze overwinning staan de Spurs (mede door het verlies van de Lakers tegen de Pacers) bovenaan in de Western Conference (14-2).

AJ ziet altijd andere dingen: Waarom staat er geen logo op de shirts? (wel op Raptorshirt van mijn dochter, maar niet de officiële jerseys)
En waarom zijn niet zoals bij voetbal, de schoenen in prominent beeld. Geen idee. Dat zoeken we op. Ik denk wel dat de NBA dichtgetimmerd is voor sluikreclame. Nog meer dan de Champions League heb je als club niets in te brengen.
You’re in or you’re out.



AJ weet ook dat David Stern
de Bernie Ecclestone van Basketballand is. Niet echt democratisch allemaal. Mart Smeets weet dat ook, maar we schrijven het met potlood op. Ik zal het eens uitzoeken ..

Teleurstellende avond, nee hoor want we keken deze zomer ook samen per ongeluk de wedstrijden van de Texas Rangers en die haalden de World Series.
En dus komen de Spurs heel ver dit jaar ....

Als ik een voorspelling zou doen, gok ik op een finale Spurs-Celtics maar dat zou zomaar ook Lakers-Heat kunnen worden. De Play Offs zijn, net als Parijs, nog ver.

Zondag 5 december om 19:15 uur live op Sport1: Nets @ Raptors. Dezelfde wedstrijd die op 4 en 5 maart naar London komt. Leuk natuurlijk maar het is natuurlijk wel een beetje vergelijkbaar als Vitesse tegen Utrecht in de USA laten spelen….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten