vrijdag 26 november 2010

71. NBA Mariekjes

.

In navolging van het stukje over de NBA mascottes, ook maar een stukje over de NBA dansmariekjes. NBA is natuurlijk ook heel veel show en dans.
EAST: Celtic Dancers, Nets Dancers, Knicks City Dancers, Sixers Dancers, Dance Pak, Luvabulls, Cavalier Girls, Automotion, Pacemates, Energee, A-Town Dancers, Bobcats Dance Team, Heat Dancers, Magic Dancers en Wizards Dance Team.

WEST: Mavs Dancers, Rocket Power Dancers, Grizzlies Dance Team, Honeybees, Silver Dancers, Nuggets Dancers, Timberwolves Dance Team, Blazer Dancers, Thunder Girls, Jazz Dancers, Warrior Girls, Spirit Dance Team, Laker Girls, Suns Dancers en het Kings Dance Team.




Iedere ploeg heeft zijn eigen dancers. Heel erg belangrijk kennelijk. Anders dan de mascottes (niemand ziet dat jij in het pak zit) lijkt het toch een beetje groepsturnen en daarna vleeskeuren zonder jurypunten.
Ieder team heeft zijn eigen dansers. Deze cheerleaders zijn veelal ‘studentes’ die natuurlijk allemaal voor ‘Worldpeace’ zijn en het publiek voor de wedstrijd in de rust en tijdens de time outs entertainen.
En om veel kalenders van te verkopen …



Als je alle foto’s bekijkt zie je weinig verschillen tussen de verschillende teamkiekjes. Ik heb het gevoel dat als je er een hebt gezien … maar als het clear obscure was opgezet dat had het mij meer geboeid…..


Op YouTube staan veel filmpjes, veelal met gsm opgenomen. Hier een filmpje van de Lakergirls bij de NBA finale van 2008. Volgens mij springen ze allemaal keurig gelijk.
Cheerleader schijnt in Amerika een grote eer en goed voor je verdere carriere te zijn. Hier in Nederland is dat volgens mij niet zo. Ik ken in ieder geval geen collega’s die ook hebben staan hupsen in een sporthal.
Of ze durven er niet voor uit te komen ...



Maar ook in Nederland hebben we basketbalhuppeltutjes. De Leidense basketbalclub ZZ Leiden heeft ook eigen cheerleaders: de HomeTown Dancers.

De meest voorkomende oefeningen die cheerleaders uitvoeren zijn een radslag, overslag, arabier en flik-flak, zo is te lezen op Wikipedia. Makkie toch?
Belangstelling? Als u wilt starten als cheerleader, in 2012 is het WK Cheerleading in Disneyland Florida.
De Nederlandse voorrondes beginnen binnenkort.

Hier staan foto’s van afgelopen jaren …. ook bij dit WK heeft Nederland heeft nog nooit gewonnen.

1 opmerking: