vrijdag 19 november 2010

66. Hoera! We zijn de beste van 2010

.
Uit de krant van gisteren:

Oranje 's werelds beste in 2010


ROTTERDAM - Het Nederlands elftal mag zich op basis van de statistieken het best presterende landenteam van 2010 noemen. Van de zeventien wedstrijden die Oranje dit jaar speelde, won de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk er vijftien. Eén wedstrijd eindigde in een gelijkspel en één keer verloor Oranje. De ploeg van Van Marwijk ging onderuit in de finale van het wereldkampioenschap tegen Spanje, zij het na verlenging (0-1).

De Europees en wereldkampioen kan echter niet tippen aan de cijfers van Oranje. Spanje won 'slechts' dertien van de zeventien wedstrijden die het dit jaar speelde en verloor drie keer. De Zuid-Europeanen gingen op het WK onderuit tegen Zwitserland en kregen in oefenwedstrijden klop van Argentinië (4-1) en Portugal (4-0).
Spanje gaat wel aan kop van de wereldranglijst van de FIFA, gevolgd door Nederland. (ANP)

Bron AD 18-11-2010

DUSSSS?
Wij zijn de beste van 2010! Papieren titel, niets waard. Spanje bedankt voor de 4-0 nederlaag in een potje om niets.

En weer een typisch schaatsverhaal, 4 jaar de beste en op de Olympische Spelen geen goud.
Want die ene nederlaag hadden we beter kunnen ruilen voor 10 andere uitslagen. Het was een stuk leuker geweest om alle oefenpotjes te verliezen, op het WK tegen Denemarken met een nederlaag te beginnen, en ook om de uitwedstrijd tegen San Marino met 9-0 het schip in te gaan.

Maar dan hadden we wel DE wedstrijd tegen Spanje gewonnen.
Dan had het stukje een andere titel:
Oranje is niet de beste in 2010, maar wel Weltmeister!
DUSSSS??


 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten