woensdag 18 augustus 2010

36. Toronto Raptors komen naar Europa

Twee wedstrijden uit de Noord-Amerikaanse profbasketbalcompetitie zijn volgend jaar maart in Londen.

Het uitstapje naar Londen moet de mensen in Engeland een beetje warm zien te maken voor het basketbal. Over twee jaar, in 2012 zijn de Olympische Spelen in Londen en basketbal is een olympische sport.


Voor de Amerikanen heel belangrijk, het is namelijk een zekere gouden medaille en goed voor de kijkcijfers. Daarbij als team USA speelt, is iedereen fan en gaat iedereen huilen bij het volkslied. Twee weken gratis inspanning voor de NBA-miljonairs is een beetje wisselgeld aan de natie.

  





Het is zo belangrijk dat het Amerikaanse basketbalteam dat bij de Olympische Spelen van 1992 goud won, vorige week nog speciaal is geëerd.
Het 'Dream Team' onder leiding van basketballegenden Michael Jordan en Larry Bird is in Springfield opgenomen in de Hall of Fame. Het was de eerste keer dat de NBA legendes meededen aan de Spelen. Iedereen, inclusief de tegenstanders, wilde met ze op de foto.

Team USA bleef bij de Spelen in 1992 in Barcelona ‘verrassend’ ongeslagen en maakte gemiddeld 117,3 punten per wedstrijd.

De wedstrijden staan voor 4 en 5 maart 2011 op het programma en gaan tussen de Toronto Raptors en de New Jersey Nets, die allebei één keer een 'thuiswedstrijd' spelen. In beide teams spelen ook een aantal Europeanen, dus goede een zet lijkt me. De wedstrijden worden gespeeld in de O2 Arena.

De Raptors in Europa!! Ik ga alvast sparen!

En misschien moeten wij dan maar eens een paar potjes korfballen in Madison Square Garden??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten