donderdag 22 juli 2010

27. Red Sox at A's


Gisteren was een gewone MLB avond. Ik zat op ESPN te kijken naar Boston at Oakland, de Red Sox op bezoek bij Athletics. En subtopduel uit de American League. Uitslag 4-6 voor de The A's.
Het was de derde in serie tussen beiden teams.

Wedstrijden in de MLB gaan in series van drie. Je speelt op drie opvolgende dagen een wedstrijd tegen elkaar.
Dat zal vooral een economische reden hebben. Zo hoeft een team maar een keer van in dit geval Boston naar Oakland te reizen. Daarna kan tegen een andere club uit de ‘regio’ worden gespeeld. Zo moeten de Red Sox vandaag tegen de Mariners uit Seattle (1300 kilometer reizen).
En na drie potjes gooien, slaan,vangen en lopen (vrijdag, zaterdag, zondag) spelen de Red Sox drie keer tegen de LA Angels uit Anaheim (1800 kilometer terug vanuit Seattle).
Dan zijn ze twee dagen vrij en reizen de 4800 kilimeter weer naar huis. Vrijdag 30 juli spelen de Red Sox thuis tegen de Detroit Tigers. Die daarvoor bijna 1300 kilometer naar Boston moeten reizen.

Er wordt dus gigantisch veel gereisd in de MLB.

De grootste afstand is volgens mij tussen Florida Marlins (Miama) en de Seattle Mariners: ruim 5300 kilometer.
Natuurlijk zijn er ook kleinere afstanden:
Milwaukee Chicago 145 km
Philadelphia New York 177 km

De plaatselijkse derby’s dan? Mets tegen Yankees, Cubs tegen White Sox, Giants tegen Athletics en Dodgers tegen Angels. Als er twee teams uit een stad zijn, spelen ze beiden in een andere League. Er wordt wel tegen elkaar gespeeld maar minder dan tegen de teams uit dezelfde league. Dus zo af en toe kan er met de fiets naar de wedstrijd worden gereden.

Gisteren was de derde wedstrijd Oakland thuis tegen Boston. De eerste werd 2-1 voor Red Sox, eergisteren werd 5-4 voor Oakland en de laatste van deze serie won Oakland. The A's winnen dus deze serie met 2-1.








Boston staat nu 4e in the American League met een score van 53-42 (W-V) en Oakland staat gedeeld negende met Toronto 48-47. De beste 8 teams spelen playoffs dus moet vooral Oakland nog flink aan de bak.
Ik hoop overigens dat ze het niet redden tegen de Blue Jays (het favoriete team van mijn dochter).

Dus drie keer achter elkaar tegen elkaar. Kunt voorstellen dat er in de week drie keer Roda-Groningen is of AZ-Graafschap. Of nog leuker: Ajax-Feyenoord. Dat wordt hem hier niet als was het alleen maar omdat er dan een week een staat van beleg rond Amsterdam zou moeten worden uitgeroepen. De economische reden zou hier dan het moeten afleggen tegen de kosten voor de gemeenschap. Weinig draagvlak voor, denk ik.
En deze opzet zou de nekslag voor de subtopteams als AZ en Twente zijn. De club met de breedste selectie (begroting) zou dan groot voordeel hebben. En daarbij kunnen de heren voetballers geen zes wedstrijden in de week spelen. Aan de andere kant hoeft een rechtsvelder alleen maar de bal te vangen en af en toe een homerun te slaan. Je kan dus wat sneller herstellen na een wedstrijd ...

Vanvond live om 19:00uur: Atlanta Braves tegen de San Diego Padres, de topper uit de National League.
Kijken allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten