dinsdag 13 juli 2010

23. Bel nu! We zitten voor u klaar.

PowerJuicer, Blue Blockers, Great Wok of China, Juice Tiger, Ab Dominator, Perfect Punch, Auri, Miracle Blade, Flying Lure en de Europainter!

Wie is er niet groot mee geworden?
Messen, kwasten en fitness- en keukenapparatuur. De eerste keer was het nog onzin, maar na drie keer kijken kon je eigenlijk niet zonder. Ze waren revolutionair, onverwoestbaar en vooral onmisbaar.

Het gaat natuurlijk over (Hee Mike, wat heb je daar nou?) Amazing Discoveries


In Amazing Discoveries laten wij u zien hoe u met Auri (een met tefal verstrekte ruimtevaart polymeer) uw auto de protectie van een Space Shuttle kunt geven.

Amazing Discoveries was een Amerikaans homeshopping-programma uit begin jaren 90. In de shows werden nieuwe "Amaaaazing" produkten gepresenteerd door de verkopers (die “helemaal uit Engeland” kwamen) John Parkin met zijn rode bretels (autopoetsmiddel Magic Shine of Auri, de autowas die laserbestendig was) en Ian Long, met die baard (schoonmaakmiddel Quick ’n Brite, maakt alle schoonmaak) en vooral presentator Mike ‘gebreide trui’ Levey. Sweater Man Mike is inmiddels al niet meer onder ons. Hij overleed in 2003.

Als u nu belt, krijgt deze handige kleerhangerset er gratis bij!

Maar Mike was meer dan een presentator. Mike was voor mij een vriend. Mike was er altijd als ik terug kwam van het stappen en nog geen zin had om naar bed te gaan.

John, zeg je nou echt dat deze auto helemaal weer schoon wordt? Ja Mike, die auto gaat weer helemaal blinken !


De Nederlandse uitzendingen werden nagesynchroniseerd met opvallend Amerikaans accent. Mike was altijd oprecht verbaasd over de mogelijkheden van het te verkopen product (It's Amaaaazing!). En er was Tony Little (de Karl Noten van de nineties) met zijn fitness apparatuur. Later is hij ooit nog in het programma bij Paul de Leeuw geweest.

Kijk nou, nu heeft hij de motorkap vernield door hem in de brand te steken!

Enkele toppers:
Flying Lure: het aas dat van je afzwemt;
Instant Fisherman, een professionele hengel die 1,2,3 in elkaar zet;
Europainter, de kwast die in een laag dekt en ook een ‘tandenborstel’ voor in de hoeken.

 
Na AD volgden talloze spinoffs. Ze waren nooit meer zo leuk en je kreeg heel veel van hetzelfde met ook veel beroemdheden die zooi aanprezen. Zeg maar de Telsellperiode. Met de Singing Brass, Biostabil 2000, AB-swing, GS27, Magic Bullit (heb ik gekocht!), Titanium II Messenset en het Aerobed.
Het is nooit meer geworden als met Mike!

Amazing Discoveries is ook vaak gepercifleerd. Zo is er een geweldige AD van Jiskefet met de Emergendizer. En staat er een leuke versie over een potlood en papier.

En als de Mike-tv afgelopen was, dan kwam Bob! Bob is natuurlijk Bob Ross, de afro schilder die ‘live’ in een kwartier een schilderij maakte. “It’s your happy tree” met “Van Dyke-brown”. Volgens Bob kon je geen fouten maken bij het verven. Fouten waren "just happy accidents". Na Bob’s God Bless kon je rustig (je roes uit) gaan slapen. De wereld was toen zo slecht nog niet.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten