woensdag 30 maart 2011

98. Opening Day 2011 ... nog een dag ..

.

Op donderdag 31 maart 2011 begint in Amerika het honkbalseizoen. Voor velen de echte start van de lente. Deze dag heet voor de Amerikanen: Opening Day.

In sommige steden is het een vrije dag omdat de werknemers zich anders toch zouden ziek melden.
Opening Day is een begrip in de USA. Joe Di Maggio vond Opening Day een dag waar je naar uitkijkt als een kind naar zijn verjaardag. Kijk hier naar de mooie trailer van ESPN.


Na het voorstellen van de spelers, volgt het volkslied en de straaljagers. Toch iedere keer weer een mooi moment. Het is een eer om het volklied te zingen. Al maakte Christina Aguilera bij de Super Bowl de fout door de tekst niet helemaal te kennen.

De eerste thuiswedstrijd is ook voor de MLB-clubs dé dag om zich te presenteren.

Op donderdag 31 maart openen de Detroit Tigers in Yankee Stadium. Later volgt nog kampioen Giants op bezoek bij de LA Dodgers.


De Boston Red Sox spelen eerst 6 x uit, tegen Texas en Cleveland. Op vrijdag 8 april, spelen ze hun eerste wedstrijd op Fenway Park: Home Opener tegen de New York Yankees. Voor deze wedstrijd zijn geen kaarten meer te koop. Ook de wedstrijden tegen de Yankees van 9 en 10 april zijn uitverkocht.


De laatste twee jaar hebben de Red Sox hun eerste (thuis) wedstrijd gewonnen: 2009 tegen de Rays (5-3) en in 2010 tegen de Yankees (9-7).
ESPN zendt de wedstrijd van 8 april live uit. Hij staat al in de agenda.

Het bier, de popcorn en de hotdogs moeten nog gekocht worden.

Maar ik heb er zin in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten