maandag 4 april 2011

99. Oh oh Den Haag

.

Afgelopen zondag met de meiden naar de Galgenwaard geweest. Mooie wedstrijd tegen het dit seizoen goed spelende ADO. De oudste was al eens bij een wedstrijd van Oranje (vrouwen) geweest maar dit was de eerste keer in zo’n groot stadion. Met hun nog veel meer pupillen, meiden en jongens. Deze week was de Culemborgse Voetbal Vereniging Vriendenschaar uitgenodigd door de regionale FC, volgende week gaat Sporting’70.

Zo gaat dat, enorm leuk! “We” hadden een vak voor ons alleen, allemaal zwart-blauwen.


De eerste helft was Utrecht beter maar het viel op hoe makkelijk de Hofstedelingen op de been bleven. Op de tribunes geen spandoeken naar Immers-gate of een verwijzing naar de kleuteroorlog bij Ajax. Heel even zong Bunnik-Site dat ze op jacht gingen naar religieuze groep uit IsraĆ«l, maar nog sneller dan Lucky Luke pakte de stadionspeaker de microfoon en riep “foei” tegen de harde kern. En het werkte! Geen spreekkoren meer. Ook de ADO aanhang in het vak naast ons, hield zich vriendelijk. Nou naast ons, er zaten 4 rijen stoetjes, twee rijen glazen platen en een net tussen. Ze zongen een zeer keer kwetsend dat zij Europa in gingen. Duh! Nou wij ook! Met de sleurhut naar een warm land.


Met rust was het 1-1 dus tijd voor de hotdogs en hamburgers … Mis, eerst muntjes kopen. Dus dan sta je in de rij bij een soort van gokkast en je hoopt dat er aan plastic muntjes uitkomt wat je er aan euro’s ingeduwd hebt. Hoera, jackpot!


De tweede helft was net begonnen toen Duplan tegen de grond ging. De Haagse supporters riepen: Suarez, Suarez! Verrek deed die ook mee?
Maar na de rust was het beste er bij Utrecht wel af. Ook de invulbeurt van Ricky gaf geen extra kracht. ’s Avonds bij Studio Sport zag je na 3 herhalingen dat het geen strafschop was en dat de spits van ADO wel 3 x rood had kunnen krijgen. Zeker, maar wie zei ook al weer dat je moet scoren om te kunnen winnen?

Na het laatste fluitsignaal nog enkele mooie acties van de politie en de ME gezien. Dat we allemaal weer weten waar ons belastinggeld voor gebruikt wordt. Eigenlijk van de zotte, zoveel politie voor 90 minuten achter een bal aan rennen.

Maar de balans opmakend: kaartjes voor de wedstrijd € 29,-, hotdogs in de pauze 9 muntjes, de blik van mijn meiden …. Onbetaalbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten