zondag 6 maart 2011

93. Los Bulls – El Heat 87-86

.
Vanavond was de NBA kraker van het Oosten: Chicago tegen Miami of te wel Bulls tegen Heat.

Maar die wedstrijd was kennelijk afgelast. Ik zat te kijken naar Los Bulls tegen El Heat. Het duurde even voor ik het zag. Het was Spaanse avond in de NBA. Maar zou niemand de spelvauten opgemerkt hebben?

Bulls is namelijk Engels, het Spaans voor stieren is Toros en het Spaanse woord voor Heat is Calor.
Dus eigenlijk was het Los Toros contra El Calor.
Mooie wedstrijd, spannend einde en les Taureaux (dat is Frans) wonnen dus.
De Bulls (zo heten ze namelijk echt) speelden gedreven en geconcentreerd met een goede wedstrijd voor Derrick Rose en Joakim Noah, zoon van voormalig tennisster Yannick.


La Noche Latina werd gelanceerd tijdens de 2006-07 NBA-seizoen, en beschikt over eigen shirts die de teamnamen weergegeven zoals ze door de Latijnse bevolking worden uitgesproken. De Miami Heat wordt "El Heat", de San Antonio Spurs worden aangeduid als "Los Spurs."

Leuke vondst? Allemaal commercie natuurlijk want de shirts etc zijn natuurlijk ook gewoon te koop in de winkels of webshops. Niets geen mooi gebaar naar de spaanstaligen in de USA. Maar ja, ergens moeten de salarissen van de heren spelers worden terugverdiend.
Het is in maart Noche-Latina-tijd van het jaar voor de NBA, a.k.a. .... toegeven aan dollars.
Er is ook veel kritiek op, gezien de vele boze reacties in de forums op internet.


Maar is misschien wel iets voor Nederland. Laat de Eredivisie eens een weekend spelen met Turkse namen dan krijg je Excelsiorspor tegen Groningenspor of met Chinese tekens…. Nee, dan wordt het toch nummer 20 tegen nummer 10 (sambal bij?)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten