zondag 6 maart 2011

92. NBA in Londen: 2x Nets!

.
.
Afgelopen vrijdag en zaterdag speelden de New Jersey Nets en de Toronto Raptors twee potjes basketbal in de O2 Arena. De Nets wonnen beide keren. Zaterdag was daar DRIE mooie verleningen voor nodig. De ploeg uit Toronto stond negen seconden voor tijd 119-116 voor, maar toen viel de gelijkmaker door Sacha Vujacic. In de tweede verlening stond het 126-126.


Het publiek kreeg dus wel waar voor hun ponden. Met 15 seconden stonden de Raptors 136-135 voor maar toch pakte de Nets van de nieuw eigenaar de Russische miljardair Mikhail Prokhorov de zege.

Afgelopen vrijdag heb ik de eerste wedstrijd live gezien. Toen bleek wel waarom beide teams zich in de kelder van de NBA zitten. De Raptors zitten in het post-Bosh tijdperk. Die moeten bouwen aan een team met een nieuwe sterspeler. Het werd vrijdag en zaterdag pijnlijk duidelijk dat Andrea Bargnani dat dus niet is. De Italiaan zal best zijn wedstrijden hebben maar is niet constant genoeg. Daarbij mocht Bargnani in verlening 1 en 2 aanleggen voor de winnende treffen, maar faalde. Helaas, een echte big star schiet dan raak. DeMar De Rozan kan de man worden, maar is dat nog niet.


De Nets hebben overal middelmaat in het veld, al kan Brook Lopez een grote speler worden. Groot in de zin van nog beter want hij is 2 meter 13.
Maar het ene jaar hoeft niet het andere jaar te zijn, vraag dat maar aan de Cavaliers!

Het werden dus twee wedstrijden als VVV-Vitesse. Voor beide team is het seizoen al (maanden) verloren, de play offs halen, is niet mogelijk. Het ging dus vooral om NBA promotie. Vooral de tweede wedstrijd was een ware reclame. En voor het Engels publiek werd alles tijdens de wedstrijd keurig uitgelegd. Voor de wedstrijd werden de spelers zoals gebruikelijk voorgesteld en hielden Jose Calderon (Tor) en Kris Humphries (NJN) vrijdag een welkomspraatje.
Ze vonden het geweldig in Londen te spelen. Ook vooraf was veel benadrukt dat de spelers beide wedstrijden nooit zouden vergeten: a Smashing Time zou het worden.


Het was leuk, maar twee gewone NBA wedstrijden. Al zijn three overtimes wel een goede promotie voor de Spelen van volgend jaar!
Want daar moet het gaan gebeuren. Daar moet Pau Gasol tegen Lebron James, Steve Nash tegen Andrea Bargnani en Dirk Nowitzki tegen Yao Ming gaan spelen.
Natuurlijk allemaal leuke demonstratiepartijen, want team USA wint natuurlijk de gouden plak. Er kan overigens nu al op gewed worden …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten