woensdag 16 maart 2011

96. Springtraining en Voorspelling

.

Momenteel zijn de traditionele Spring Training aan de gang als voorloper van het nieuwe MLB seizoen.

Wikipedia zegt hierover …
De Spring Training is een serie trainingen en oefenpartijen in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Tijdens deze periode mogen nieuwe spelers hun waarde laten zien en proberen een vaste plek in het team te veroveren. De oefenwedstrijden trekken veel fans die met het team meereizen aangezien de training in de meeste gevallen in warme oorden worden gehouden.

In de film The Perfect Catch is de Spring Training ook onderdeel van het verhaal.
We zien Ben zich als een malloot gedragen voor de camera’s van ESPN en toevallig kijkt vriendin Lindsey met papa naar de beelden.


Gisteravond was (naast Bayern-Inter) een wedstrijd uit Florida: Yankees - Red Sox.


Een echte trainingswedstrijd, loom en traag, commentatoren praten door alles en iedere actie heen, coaches worden tijdens de innings geïnterviewd en er is een totaal gebrek aan spanning. Een nietszeggend potje uit de Grapefruit League.

In de trainingswedstrijden gaat het toch wel ergens over. Amerikanen zijn dol op statistieken waar ik persoonlijk nog niet zo veel van begrijp. Dat ga ik dit jaar eens uitzoeken.

Ook het Nederlands honkbalteam heeft deelgenomen aan trainingswedstrijden. Oranje won wedstrijden tegen Canada en het Eckhard College. Tegen de Rays en de Phillies werd verloren.
Allemaal leuke oefenwedstrijden maar ze gelden als opmaat voor het nieuwe seizoen waarin San Francisco moet laten zien of ze echt een topteam zijn. Ik zat er vorig jaar helemaal naast met mijn voorspelling.
Dus doe ik er gewoon weer een voor 2011.
 
Play offs:
National League
LA Dodgers
Cincinnati Reds
Philadelphia Phillies
San Francisco Giants

American League
New York Yankees
Boston Red Sox
Oakland Athletics
Chicago White Sox

Ik zal er wel weer 6 van de 8 fout hebben.
We zullen het zien. Goede voorbeschouwingen zijn te lezen op SportAmerika.
Over twee weken gaat de MLB beginnen. 1 april: Opening Day!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten