vrijdag 14 januari 2011

82. The Green Monster

.
Deel VI van de Red Sox Chronicles



In USA Today werd in 2008 de vraag gesteld: "Als u ergens kon zitten tijdens een MLB-honkbalwedstrijd, waar zou dat zijn?" Het meest gegeven antwoord was:
Op the Green Monster in Fenway Park.

The Green Monster is de blikvanger in het stadion van de Boston Red Sox.
In Fenway Park zie je vanaf de thuisplaat linksvoor een grote groene muur zien van thirty-seven foot, three-inch, 11,3 meter hoog.
Deze groene muur wordt het Groene Monster genoemd.

Leuk nevenfeitje is dat de mascotte van de Red Sox is ook naar deze muur genoemd:
”Wally the Green Monster”



Het is het doel van voornamelijk rechtshandige slagmensen om over the Green Monster te slaan. De muur ligt qua afstand niet eens zo heel ver weg (310-315 feet), maar de hoogte maakt het voor slechts weinigen een te nemen barrière. Een homerun in Fenway Park is natuurlijk al leuk, maar sla je de bal over de groene muur, is het toch net even specialer.


The Green Monster geeft Fenway Park net even dat extra magisch tintje. De Wall is niet altijd groen geweest. In 1947 zijn de advertenties op de muur verwijderd en vervangen door een groen verfje. Op de Muur is een nog steeds met een met de hand te bedienen scorebord.



Bovenop the Green Monster staan een aantal van de meest begeerde stoelen van Fenway Park.

Je hebt er zicht op het gehele veld. Je kan je drankjes op de balustrade neerzetten. Maar de beste reden om op de Green Monster te gaan zitten, is dat het natuurlijk de beste plek is om een homerun te vangen. Handschoen mee, dus naar de wedstrijd. Er zijn geen seizoenskaarten voor de groene muur, de kaarten worden aan het begin van het seizoen per wedstrijd verkocht.

De prijzen hiervoor vallen op zich nog mee: slechts 100 dollar per stoeltje. Als je dan ziet wat voor stoeltjes je krijgt voor die prijs... Wellicht duur voor een potje honkbal, maar als je een bal vangt die over de muur is geslagen, verdien je je kaartje zo terug via e-bay....


Red Sox Chronicles
I. Where it began
II. Fenway Park so good so good so good
III. Tessie, you're the only only only
IV. "Merry Merry Merry Frickin' Christmas"
V. Donderdag 21 oktober 2004: 00:01 uur
VII. I'm shipping up to Boston

Geen opmerkingen:

Een reactie posten