donderdag 12 augustus 2010

34. Bee my cap!


Van een vriend kreeg ik een petje van de Charlotte Hornets. Had ie op vakantie voor me gekocht! Mijn dochter had al een shirt van de Hornets. Even opgezocht wat voor team/club de Hornets eigenlijk is.






Echter de Charlotte Hornets bestaan niet meer. Ze heten nu de New Orleans Hornets.

In 2002 verhuisde de club naar New Orleans. Pas in 2004 werd in Charlotte een nieuw NBA team opgericht: de Charlotte Bobcats. De wespen werden dus rode Lynxen. Een van de eigenaren van de Bobcats is Michael Jordan.

De New Orleans Hornets zijn een NBA basketbalteam dat speelt in New Orleans, Louisiana. Ze spelen in de Western Conference.

Door Orkaan Katrina (2005) moesten ze tijdelijk uitwijken naar Oklahoma City, Oklahoma. Ze heetten toen even de Oklahoma City Hornets. Dat beviel de stad zo goed dat ze na het vertrek van de Hornets zijn begonnen met het binnenhalen van Oklahoma Thunder.

De thuisbasis van de Hornets is de New Orleans Arena, een multifunctioneel stadion. Op 9 april 2011 treedt Lady GaGa op. Maar de Hornets zijn er de hoofdact. Vanaf eind oktober weer te zien in de hal.
The NBA calls your New Orleans Hornets the best game entertainment experience in the league and ESPN’s Ultimate Rankings ranks the team as the third best professional franchise in sports.

Er is in de Arena wel bier te krijgen maar natuurlijk wel pas boven de 21 jaar. En er is geen bier meer te koop in het 4e kwart van de wedstrijd. Dan kijken de bierverkopers waarschijnlijk ook naar de wedstrijd.


Zoals bij veel sportclubs in de USA zijn de Hornets meer dan een basketbalclub. Ze nemen een belangrijke plaats in in de samenleving. Ze hebben veel openbare optredens waar de spelers ook aan mee (moeten) doen. Meestal ook vergezeld van hun drumband en cheerleaders met de voor de hand liggende naam The Honeybees. De mascotte Hugo is dan ook aanwezig.

 

 


Vorig jaar haalden de Hornets bij lange na niet de Playoffs. Met 37 overwinningen en 45 nederlagen kwamen ze dik te kort op teams uit Dallas en San Antonio. De kansen voor het komend seizoen zijn niet veel beter.
We zullen zien of het team uit The Big Easy, NOLA (New Orleans, Louisiana) beter scoort.
Als een wedstrijd van de Hornets op TV is, zet in in ieder geval mijn petje op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten