woensdag 16 juni 2010

16. WHEN AMAZING HAPPENS


Vrijdagnacht is De Wedstrijd!


Het WK-voetbal ten spijt maar dan is de 7e en laatste playoff-wedstrijd van de NBA finale. Het wordt een klassieker in het nietjesstadion.


De Playoffs gingen tot nu toe gelijk op: 3-3

Zo staat het in de totaalscore 551-531 voor de Lakers. De ploeg uit LA speelt ook nog thuis. Dit voordeel werd verkregen door in de reguliere competitie meer wedstrijden te winnen dan de ploeg uit Boston: 57 tegen 50.
Beide teams speelden goed in de playoffs.
Zo hadden de Lakers het alleen lastig tegen Oklahoma Thunder en speelden de Celtics favoriet Cleveland naar huis.

En zo werd het dus een replay van de finale van 2008.

The Celtics hadden woensdagochtend NBA-kampioen kunnen worden, maar dit mislukte totaal. Ze waren geheel kansloos en The Lakers wonnen dik. Hierdoor zal de ploeg uit LA met meer vertrouwen the final game in gaan dat de gasten uit Boston. In de USA wordt overigens de wedstrijd altijd net andersom weergegeven dus als de Celtics thuisspelen, wordt dit weergegeven als Lakers @ Boston.
De titelstrijd tussen de beide teams is sowieso een klassieker. Ze staan 1 en 2 als het gaat om het winnen van NBA kampioenschappen. Boston leidt met 17-15.

Leuk detail bij de Lakers is dat de club bijna in Hollywood speelt. Hierdoor komen er altijd veel beroemdheden op de thuisduels van de LAL af. Het daarmee te verlijken met Roland Garros, the Grand National of (dichter bij huis) de Blaricumse kermis.

Het is zien en gezien worden. Vandaar dat de Los Angeles Times er een apart linkje aan wijdt.
Ik ken vaak de helft niet maar in 6e playoff-wedstrijd waren o.a. Michelle Obama, Jack Nicholson (altijd) Snoop Dogg en Hillary Duff. En op de site staan de prijzen. Voor de playoffs gelden natuurlijk andere prijzen en die lopen van $ 200,- tot $ 900,-. En met 18.997 toeschouwers levert dat een slordige 8 miljoen op exclusief alle merchandise. En daar kunnen ze Kobe Bryant twee en halve maand voor betalen.
Kobe stond vorig jaar op de tweede plaats van best verdienende sporters, na Tiger Woods.
Daarnaast willen beroemdheden ook wat vinden van ‘hun’ Lakers. Zo is er een blog van Flea, de bassist van de Red Hot Chili Peppers.

Ik denk zelf dat Boston Celtics zullen winnen. Hoewel weggevaagd in wedstrijd 6, zullen ze zaterdag alles of niets spelen. Het maakt ze dan net wat sterker dan de LA Lakers. Dat zou overigens wel een anti-climax voor de happyview uit Hollywood zijn!
Het zal stil zijn als Paul Pierce, in plaats van Kobe Bryant, de Larry O'Brien NBA Championship Trophy (NBA bokaal) omhoog houdt!


En als de Lakers winnen … ook goed, ze verdienen het kampioenschap op basis van het gehele seizoen. Maar dat is morgenochtend niets waard, het gaat nu nog om 4 x 12 minuten….. en vanaf oktober gewoon weer opnieuw!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten