maandag 14 juni 2010

15. Nederland – Danmark 2-0

14 juni was de magische datum. Maar de wedstrijd begon om 13:30 uur. Al weken was de vraag: kijken, luisteren of vrijnemen? Gelukkig is de mijn werkgever zeer oranje gezind en konden we de eerste wedstrijd van Oranje kijken in de kantine.

Het werd een gezellige happening ….

Lekker voetbalsfeertje! Sommige met oranje kleding …. hoed, sjaal, shirt.

En in Johannesburg de bekende zoemende vuvuzela’s, halve stadion oranje en gezonde wedstrijdspanning bij de kijkende medewerkers.

Ik "keek' de wedstrijd van de werkplek, ik zou wel effe livestreamen.
Het eerste kwartier veel zoeken naar een werkende stream. Dat valt niet mee, alles is overbelast....

Na wat zoeken kwam ik uit bij iraqgoals.tv. Maar beeld valt de hele tijd weg. Af en toe wordt er zelfs nog gebeld. Snel geluid Radio1 wat zachter.

In de kantine kijken er veel mensen. De een geeft zelf commentaar, een andere eet wat en weer een andere zit ingespannen te kijken. De wedstrijd zelf valt een beetje tegen, maar een saaie 1-0 is wel een goede start. Tenminste dat zegt een kenner tegen mij.
De Ruststand is 0-0.

Vlak na rust valt er snel een eigen doelpunt van Denemarken.
Hugo Walker zou zeggen: “Goeie kopper is die Simon Poulsen toch .....
Kijk hier heeft u hem".

De streams geven nu overal blackouts. Daar winnen we dus niet op. We moeten het toch hebben van de traditionele media. Dat is wel duidelijk.

En op de radio doet Jack van Gelder er alles aan de wedstrijd spannender te maken dan op de TV. Het slot is wat beter, Kuijt scoort de 2-0 en de wedstrijd zit in de tas.
En met een mooie 2-0 “sejr” op Danmark pakt Oranje drie dure punten.

Hebben we de Denen er toch ingetoeterd.
Op naar Japan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten