vrijdag 18 juni 2010

17. Let's Go Lakers!

Op vrijdag 18 juni zit ik met een maatje en mijn dochters om kwart voor de 3 's nachts voor de TV. Zo direct begint de 7e playoff wedstrijd om het NBA kampioenschap 2010. De Lakers zijn licht favoriet maar de Celtics kunnen zo maar winnen in Los Angeles.

Iets over 3 uur begint Christina Aguilera in het uitverkochte Staples Center aan het Amerikaanse volkslied. mooie traditie. Mevrouw Aguilera maakt er haar versie van.
Daarna begint het gebruikelijke voorstellen van de spelers met als laatste superster Kobe Bryant.
Heerlijke sfeer!
Dan begint de wedstrijd. Stroef, nerveus, technisch zwak en er wordt bar weinig gescoord.
Het publiek schreeuwt: "DEFENSE, DEFENSE"
Een Celtics speler knalt net naast Jack Nicholson het publiek in. De jongen naast hem ((klein)zoon) vindt het prachtig! Jack is er altijd, als seizoenkaarthouder sinds 1970. En Jack zit naast het veld en is altijd in beeld. Draait Jack een film, dan moeten de draaidagen worden aangepast op het speelschema van de Lakers zo gaat het verhaal).
Maar er zitten meer beroemdheden op de tribune.

De Sport1 presentator zegt dat de duurste kaarten vanavond $ 81.000,- zijn. Dus als er dan een speler van 100+ kilo over je heen valt, zou ik ook blijven lachen.
De wedstrijd blijft matig maar daarom niet minder spannend. De Celtics lijken aan het begin van de tweede helft bij een 36-49 voorsprong op rozen te zitten. Daarna komen de Lakers beetje bij beetje terug. Kobe Bryant zorgt bij 66-64 voor de eerste, psychologisch zo belangrijke voorsprong. De laatste twee minuten gaan alle ballen die daarvoor 48 minuten door beide teams gemist werden, er wel in. De slotminuut is spannend maar de Kobe en co. spelen het professioneel uit. En dus ...

IS HET 16DE NBA KAMPIOENSCHAP IS VOOR DE LAKERS.