donderdag 7 oktober 2010

50. De Cock en de moord op grote hoogte

.

In België is momenteel een rechtszaak aan de gang, dat zou zo als script voor een nieuwe Baantjer gebruikt kan worden.

Ene Marcel Somers (S.) vindt dat zijn ex-vriendin Els Clottemans de parachute van zijn andere vriendin, Els van Doren, heeft gesaboteerd. Van Doren stortte in 2006 vanaf 400 meter hoogte boven Opglabbeek in Belgisch Limburg te pletter omdat haar parachute en haar reserveparachute niet openden. Somers hing nog in de lucht bij het ongeval en was getuige van de vrije val van Van Doren.

Somers vertelde de rechtbank in het Belgische Opglabbeek dinsdag dat Clottemans uit wraak handelde. Somers benadrukte nog eens dat Els Van Doren zijn nummer één was en dat Clottemans op de tweede plaats kwam in zijn liefdesrelaties.
Clottemans was niet blij met deze rangorde. "Ze vond het ook niet leuk dat ze de slaapkamergeluiden hoorde als Els Van Doren en ik in bed lagen. In het weekend raakte ze volgens mij zo opgefokt door die geluiden dat ze de sabotage aan de parachute van Els pleegde," zei Marcel Somers, die zijn spijt uitdrukte hoe het allemaal gelopen was in de driehoeksrelatie.
Over zijn relatie met Clottemans (bijgenaamd 'Babs') zei hij: "Babs was een heel goede vriendin. De Babs, die ik ken, is samen met Els gestorven. Ze is veranderd in een wolf in schaapskleren. Ze doet zich heel anders voor dan ze is."


Er worden in het proces dat twee weken geleden begon maar liefst 166 getuigen opgeroepen. Daartussen zitten 38 leden van de parachuteclub van Zwartberg en de eigenaresse van de tuin waarin Els van Doren stortte legde een verklaring af.
Els Clottemans ontkent overigens dat ze iets te maken heeft met dood van haar liefdesrivale.
Vandaag werd een anonieme brief bij de rechtbank voorgelezen. Daaruit zou blijken dat niet Els C. (Clottemans) maar juist Marcel S. (Somers) zelf de moord had beraamd en de parachute gesaboteerd. Clottemans (wat een naam!) zou dan onschuldig zijn.

Maar wellicht dat er nog een verdachte zal opduiken want misdaadjournalist Peter R. de Vries overwoog om zich ook over de parachutemoord te buigen. Er leken hem gelijkenissen met de moord op Natalee Holloway….. (geen grap!)

De dood van Els van Doren is natuurlijk een verschrikkelijke gebeurtenis, maar de een zijn dood ….
Zo lieten de senarioschrijvers van de Belgische politieserie Witse zich al inspireren door de parachutemoord op Els Van Doren.


"Vrije val", zo heette de aflevering van Witse.. De norse speurder kreeg te maken met een vrouw die bij het valschermspringen te pletter was gestort. Onderzoek wijst uit dat haar parachute gesaboteerd werd. Het slachtoffer had een relatie met haar vaste springpartner aangeknoopt. Er was veel commotie over de tv-uitzending, die volgens de advocaat van de nabestaanden van Van Doren van weinig respect getuigde.

Maar dood door een parachute is niet nieuw. Zo bestaat natuurlijk de film Terminal Velocity uit 1994. Waarin een parachutist een mooie vrouw les geeft en ziet vervolgens met lede ogen toe hoe ze bij haar eerste sprong te pletter valt. Op zoek naar de oorzaak ontdekt hij dat ze helemaal niet dood is, maar een voormalig KGB-agente die in de clinch ligt met andere voormalige KGB-agenten. Dit scenario gaat natuurlijk bij deze rechtszaak niet op.

Ik stel voor geen lang proces met 166 getuigen te houden. Sowieso geen proces. Maar de verdachten met de Cock en Vledder in een kamertjes zetten.
Want dan bekent de verdachte altijd binnen drie minuten de moord!
Daarna lekker met z'n allen na mevrouw De Cock om een flink rijtje clichées op te hoesten:
  • Het (parachute) doek is gevallen.
  • De een zijn dood is de ander zijn aflevering.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten