donderdag 28 oktober 2010

55. NBA premiere wedstrijd: Heat at Celtics

.

Een dag voor de eerste wedstrijd van de World Series toch maar de wekker (01:30u) gezet voor de start van het NBA seizoen. 'Live' op Sport1, met een vertraging van een kwartier om de Amerikaanse reclames te filteren. Twee wedstrijden in de week en 3 in de playoffs.

Heat at Celtics: mooie opener.


Het belooft veel: de eerste score seizoen voor is voor Le Bron James (ex-Cavaliers) maar wel pas na een minuut. Na 3 minuten is het nog steeds 0-2.


Dan de eerste persoonlijke fout van de wedstrijd door Chris Bosh (ex-Raptors). 4-4 dunk door Shaq.O'Neil! Boem. Paul Pierce eerste driepunter: 7-3. Chris Bosh boem. 7-6 lekker begin van het seizoen! Time out. En daar zijn ze weer .... De Where Amazing Happens filmpjes.
Jengelend orgeltje ... Let's go Celtics. Doc Rivers gaat weer te keer maar de coach van de Heat is rustiger. Deze coach heeft Nederlandse naam, Erik Spoelstra.


Waar blijf het interview van Mart Smeets?

Einde eerste kwart: 16-9 met een laag scoringspercentage.
Op de andere zender (ESPN) staan de Toronto Maple Leafs met1-0 voor tegen de Florida Panthers in de 2e periode (eindstand 3-1 voor de Maple Leafs).



In de 2e periode lopen de Celtics makkelijk uit naar 31-15. Echt lekker loopt het nog niet bij het supertrio. Niet op elkaar ingespeeld: 38-20! Bij alles van Le Bron fluit het publiek in Boston. O'Neil schiet vrije worpen binnen en Chris Bosh speelt dramatisch slecht. Maar het verschil loopt terug naar 13 punten: 41-28. Stand na de 2e periode: 45-30. 11 uit 41 schotpogingen voor de Heat.


Hierna hou ik het voor het gezien. Morgen wacht immers de eerste wedstrijd van de World Series (Rangers-Giants). Voor de eerste 2 periodes was het wel weer leuk. Gelukkig herhaalt Sport1 de wedstrijden integraal op normale tijden, zonder timeouts en zo.
In de ochtend zie ik dat de Celtics de wedstrijd met 88-80 hebben gewonnen. Hoera!
Er is geen reden tot paniek bij Miami Heat … nog niet!

Vrijdagnacht en zondagavond is er potje van de Heat op TV tegen respectievelijk Orlando Magic en New Jersey Nets. De ploeg uit Miami heeft wel een lekkere openingsweek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten