donderdag 7 oktober 2010

49. Post-season baseball 2010: 3 van de 8 goed!

.

De hoogste Amerikaanse honkbalcompetitie, Major League Baseball (MLB), bestaat uit twee leagues en daaronder 6 divisies

De MLB bestaat uit 30 teams, 29 in de Verenigde Staten en 1 in Canada.

Aan het einde van het regulier seizoen (162 wedstrijden) worden playoffs wedstrijden gespeeld, de zogenaamde series. De reguliere wedstrijden worden in series van drie gespeeld. Je speelt 3x achter elkaar tegen dezelfde tegenstander. Tussen de wedstrijden zit hoogstens 1 rustdag. Dit heeft als voordeel dat een uitspelend team niet al te veel hoeft te reizen.



Aan het eind van het seizoen plaatsen zich acht teams voor de playoffs. Zes teams die kampioen van hun divisie zijn geworden en twee wildcards (de beste "tweede" teams). Er worden drie series van wedstrijden gespeeld om de uiteindelijke winnaar te bepalen:
Vorig jaar wonnen de New York Yankees de World Series.

Op 7 mei 2010, waren er pas 30 van de 162 wedstrijden gespeeld. Ik had het helemaal door en zou wel even de playoffs voorspellen. Dit waren mijn great eight voor dit seizoen.

Division Series
Tampa Bay Rays - Boston Red Sox
Oakland Athletics - New York Yankees

San Diego Padres - New York Mets
San Francisco Giants - St. Louis Cardinals

Toch nog drie van de acht goed. Maar het is wel duidelijk dat ik er geen baseball van snapte. Aan de andere kant waren de Mets, de Cardinals en de Padres lang favoriet voor de play offs. En de Red Sox winnen niet zo snel meer, dat duurt weer een paar jaar.


Op de MLB site staat het vol over het Post-season


Ik heb ook de World Series voorspeld. Zal ook wel niets worden.
New York Yankees - St. Louis Cardinals


New York Yankees winnen World Series 2010

Sowieso zitten de Cardinals al in de bomen of liggen op het strand. En als ik het voorspel, zullen de Yankees ook wel verliezen. Het zal dus wel een wedstrijd tussen de Atlanta Braves en de Texas Rangers worden. Dan hebben we in ieder geval goed weer bij iedere wedstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten