zondag 26 december 2010

79. Kerst met ballen II

.

Zoals al op 4 augustus aangekondigd: Kerst met Ballen!

1e kerstdag 23:15 NBA live Los Angeles Lakers tegen Heat Heat. De Lakers zijn altijd goed maar hebben er nu twee op rij verloren en Heat draait steeds beter maar heeft ook zijn laatste wedstrijd verloren.
Kobe tegen Lebron. Gasol tegen Bosh en Artest tegen Wade. Hier sneeuwt het, maar in LA is het mooi weer. Kustijsbaantje voor het Staple Center. De aftrap is overigens iets later. Want het eerste kerstduel Magic-Celtics duurde wat langer dan de Amerikaanse TV had gepland. En dan mag de Nederlandse TV even wachten en wachten.
Lakers - Heat, dat kan zomaar aan het eind van het seizoen de NBA-finale zijn. Maar de Sport1 commentator zegt dat alle ploegen die ooit op kerstdag speelden, nooit beide in de finale NBA stonden. Dus krijgen we een andere finale, statistich gezien.

Allemaal NBA-kerstfilmpjes met de onvermijdelijke Mariah Carey, sneeuwvlokken en belletjes.
De wedstrijd komt maar moeilijk op gang. Bryant en Gasol score pas diep in het 2e kwart. De topscorer halverwege is Chris Bosh. Dit keer geen uitgefloten LeBron James. Geen Cleveland en New York situaties.

Wel veel beroemdheden op de tribune: Snoop Dog, Camaron Diaz. Ik zoek even Jack Nicholson .. niet in beeld. Het wonder van Kerstmis!

3e kwart: Byant en James kunnen niet de stempel drukken op de wedstrijd. LeBron speelt onopvallend maar schiet wel veel raak. Kobe geeft vooral assists.
Ik haak een beetje af. De nachtmis van gisteren en de steengril van vanavond gaat zijn tol eisen. "No gifts" zegt wired coach Spoelstra. De wedstrijd is ook geen presentje.

Tussendoor blijven de grappige kerstfilmpjes met o.a. de grote hoofden over het scherm rollen.
Ja, de NBA is er maar druk mee.

4e kwart: Heat gooit zichzelf naar 20 punten voorsprong. Met nog 2 minuten te gaan is de pot gespeeld.
Echt spannend is deze wedstrijd alleen in de eerste helft van het eerste kwart geweest. De Big Three mag naar de bank. 2e thuisnederlaag voor de Lakers op rij. 96-80 is de eindstand.

Er is een hoop te doen voor de Lakers. Na de 4-8 voorsprong hebben ze de hele wedstrijd dik achter gestaan. Als ze weer kampioen willen worden, moet coach Jackson nog een hoop doen.
En de Heat? De Heat gaat prima door. Stroeve start maar wie gaat ze kloppen? Celtics, Knicks?