zaterdag 4 december 2010

77. The Return of the King

.
LeBron James (bijgenaamd the King) speelde zeven jaar bij de Cleveland Cavaliers, tot hij deze zomer in een live tv-show (The Decision) op ESPN na 17 vragen bekend maakte dat hij naar Miami ging. Hij had gewoon Dwayne Wade en Chris Bosh gebeld en gevraagd of ze met hem wilde spelen. Alsof Messi belt met Sneijder en Ronaldo of ze samen in Milaan gaan spelen!
Ongekend in de sportwereld.


Na deze actie was LBJ persona non grata in de helft van Amerika en in Cleveland in het bijzonder. Hoogverraad vond men.

Natuurlijk zijn alle ogen dit seizoen op Miami en the Big Three in het bijzonder gericht.
Kan coach Spoelstra de drie ego’s samen laten spelen? Bij iedere nederlaag in de afgelopen maanden van de Heat kregen de critici gelijk, maar het lijkt er op dat The Heat steeds beter gaat draaien. De Heat gaat zich gewoon plaatsen voor de playoffs. En in de playoffs is er van alles mogelijk.
Als er een van de Big Three een off-day heeft, vangen de anderen het op.

Afgelopen donderdag speelde LeBron en nog vijf anderen in Cleveland tegen de “Cavs”. De autoriteiten in Cleveland hadden speciale veligheidsmaatregelen getroffen. Deze bleven geheim net als het hotel van The Heat verbleef.
James werd vanaf de eerste minuut uitgefloten. Maar er was toch iets van respect bij de Cavaliersfans. Het bleef bij oorverdovend boe-geroep, geschreeuw en intimidatie, maar de situatie werd nooit dreigend. Bekijk de samenvatting.

Maar jammer voor de fans van de Cleveland Cavaliers. Ze konden even hopen, maar die hoop was een paar minuten. Toen begon de grote LBJ-show. Vooral in het derde kwart.
De King speelde waarschijnlijk de beste wedstrijd sinds het begin van de competitie. Hij scoorde 38 punten, pakte acht rebouds en gaf acht assists.

Cleveland zag het met lede ogen aan en zag ook wat het kwijt was en huilde..

James reageerde na de wedstrijd als een groot kampioen en zei “Het waren zeven fantastische jaren. Ik heb van ieder moment genoten. Ik begrijp dat de fans niet blij zijn met mijn vertrek, maar ik houd nog steeds van ze.”
Ja ja.

Uiteindelijk won de Miami Heat met 118-90 van de Cleveland Cavaliers.
Een wel heel dikke vinger naar de fans van Cavs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten