vrijdag 25 november 2011

105. American Samoa – Cook Islands 1-1 (1-0)


En weer hebben onze helden aan de andere kant van de wereld een prestatie van formaat geleverd. Al voor de eerste kop koffie ontving ik mijn eerste tweet met de uitslag:

Het is dus vannacht 1-1 geworden. Weer een topprestatie van de (voormalig) nummer laatst van de FIFA. Want inmiddels zal het team van Thomas Rongen flink gestegen zijn. Een uitnodiging voor de volgende Other Final is dus niet meer im Frage. Wellicht dat Bert en co. een keer willen oefenen tegen Thomas en co?

Een van de vele commentaren op de site van de FIFA
Maar WE zijn er nog niet. Zaterdag wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen mede-koploper Samoa.

Ik zoek al driftig naar een livestream. De wedstrijd wordt gespeeld in het Toleafoa J.S. Blatter Complex in de hoofdstad Apia. Dat gaat dus aan de stadionnaam te zien, niet lukken.

Maar naar verluid zijn nog niet alle 3500 beschikbare kaarten verkocht.


Mocht je nog willen afreizen naar Samoa, ga naar de site van de voetbalbond van Samoa of mail eerst even met Simon Bareman sbareman@footballsamoa.ws
Dat voorkomt teleurstellingen bij de kassa.
En als Thomas ons nodig heeft, we hebben nog wel wat Amerikaans Samoariaanse paspoorten in de la liggen.


NB: Samoa won met een doelpunt in de 90ste minuut met 1-0 van Amerikaans Samoa. Zo kwalificeerden zij zich dus voor de 2e pre-kwalificatie voor het WK van 2014. Bij een gelijkspel was Amerikaans Samoa door, ze kwamen dus één minuut te kort voor een complete verrassing. Nu rest vier jaar vriendschappelijk spelen en dan weer pieken in een week. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten