vrijdag 8 april 2011

100. NUL uit ZES!

.
Wat een titel voor mijn honderdste stukje Blogica. Niet goed ook. Want er had moeten staan zes uit zes of minimaal vier uit zes. Maar het werd dus zes nullen op rij. Waarover dit gaat?

Dit gaat over de eerste zes wedstrijden van de Boston Red Sox dit seizoen. Drie keer verliezen van de Texas Rangers en daarna 3 verloren wedstrijden tegen de Cleveland Indians. De laatste met 1-0 met een baserunning score!

Volgens mij is er nog nooit een ploeg geweest die na 6 potjes op nul stond en toch nog de play offs van de MLB halen. Verloren seizoen, nu al of herpakken, vanavond al.
Eerste thuiswedstrijd.

Maar juist vanavond spelen de Red Sox hun homeopener in Fenway Park. Tegen wie? Uitgerekend tegen de ploeg die er niet voor zal terugdeinzen de teller zondag op 0-9 te laten staan, hun grootste rivaal de New York Yankees. (wie weet heeft Neil Diamond nu toch maar afgezegd).

Was dit affiche al maanden een geweldige start van het thuisseizoen, misschien dat Boston en omstreken nu toch liever een andere tegenstander had gehad. Tampa Bay of Detroit Tigers spreken minder aan dan de Yankees, maar er moet nu gewonnen worden. Mouwen opstropen. Geen woorden maar daden.
Kein Gelul, Honkbal Spielen, om Happel maar eens aan te halen.

De Red Sox zijn toch een beetje het Feyenoord van de AL. Wat gebeurde er dit seizoen met 010? Het zal toch niet zo zijn dat ik na 9 wedstrijden de uitslagen op TT633 niet meer hoef te volgen.

Een vriend smsde gisteren al of we niet moesten overstappen naar de Phillies. Nee, dan toch naar de club van mijn dochter, de Blue Jays.


Notabene had ik vanochtend een mail van mijn zus, is nu in Toronto voor een bruiloft en heeft gisteren de wedstrijd Athletics at Blue Jays gezien. Niet voor de TV maar in het Rogers Centre.

“Was puur toeval die wedstrijd. Toen we bij het stadion liepen kwamen we tot de ontdekking dat er een wedstrijd binnen een uur zou starten. Dus geïnformeerd wat de kaartjes kosten en toen gewoon gegaan. Bleek wel een zogenaamde schooldag te zijn dus er waren heel veel schoolklassen aanwezig. Maar het was echt leuk om de sfeer mee te maken. Dak van het stadion was dicht, ook wel apart bij een honkbalwedstrijd.
Vandaag via de Niagara watervallen richting de bruiloft. Groetjes B&B” 


Terug naar vanavond. Er moet natuurlijk gewonnen worden. Het zou een mini-versie van de vloek van Babe Ruth zijn. En de vloek duurde erg lang.
20:00 uur op ESPN, bier en popcorn en veel bidden!

Boston, you are the only only only
Don't blame us if we ever doubt you
You know we couldn't live without you
Red Sox, you are the only only only

Geen opmerkingen:

Een reactie posten