maandag 5 december 2011

107. Bingo, daar krijgt een paard de hik van!


Hoe kan je een tv programma opleuken? Met een bingo!
Een talkshow met oninteressante gasten, een slechte voetbalwedstrijd of een oersaaie (bijna elke!) wieleretappe in de Tour de France? Ze worden allemaal een stuk spannender als je de bingokaarten erbij pakt!
In dit stukje heb ik een aantal bingokaarten verzameld voor het komend tv-seizoen. Met dank aan de makers!

Voetbal International, het testbeeldprogramma van RTL7 (meer voor bingomannen), heeft er zelfs drie:
Wilfred Genee Bingo: Met uitspraken als Topshow, Dat zijn Teksten en We gaan het meemaken.
Johan Derksen Bingo: Met het oververmijdelijke: "Sjelsie", zijn derde huwelijk en de zin "Daar krijgt een paard de hik van".
René van de Gijp Bingo: Met klassieker als "Dat gaat He-le-maal-nergens-over", "Waar slaat dat op?" en de klassieker "Die zat To-Taal niet in de wedstrijd".

Maar ook Studio Sport is veel beter door te komen met de bingokaarten van Mart Smeets, Evert ten Napel en Franks Snoeks.
Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen!

Wat die dekselse Evert ten Napel, die altijd als een granaat inslaat, een Tien met een Griffel scoort en Frank Snoeks die binnen 10 minuten over zijn onverwerkte trauma van de verloren WK finale praat (“Als dit geen buitenspel is, dan is het voorbij!”).
Van Snoeks, ook bekend van de site Franksnoekshoujemuil.nl was nog geen bingokaart, nu wel. Vijf minuten werk.

Voor de oude kijkers zou er eigenlijk ook een Hugo Walker Bingo moeten zijn. Was er ook niet. Goed, heb ik die ook even gemaakt:


Maar de bingokoploper is natuurlijk De Mart, die ons voorziet van avondcommentaar van het saaiste tv evenement van het jaar, de live-etappes van de Tour de France. Goed, we schrijven het alvast met potlood op.
Maar de middaguitzendingen van de Toer de Frans zijn met de Bingokaarten van Maarten en Herbert wel weer een stuk leuker. Zo ga je toch ook op kasteeltjes letten en snap je zelf ook dat oortjes bij het oude wielrennen horen.


En het leuke is dat de Nederlandse gewoonte een wereld trend aan het worden is.
Want ook in de Amerikaanse sporten doet de bingo zijn intrede. In de USA spelen ze bingo tijdens de sportwedstrijden. Basketball (finales), Baseball (World Series, All Stargame) en Football (II)worden een stuk leuker met de bingokaarten op schoot.
Ja zelfs de Superbowl kan niet saai genoeg zijn om er toch geen happening van te maken!


Kortom het Telebingo met Mies Bouwman kan weer uit de kast, lekker sportkijken met het hele gezin. Maakt niet uit of je iets van de sport snapt. Aankruisen en roepen maar!
BINGO!

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten